• ft25_00.jpg
  https://www.fortmarina.nl/images/ju_cached_images/ft25_00_ec709a339881be4ad34a8913394cd2f2_90x50.resized.jpg
 • ft25_01.jpg
  https://www.fortmarina.nl/images/ju_cached_images/ft25_01_f72a6037036481d54b79bbd780579ecc_90x50.resized.jpg
 • ft25_02.jpg
  https://www.fortmarina.nl/images/ju_cached_images/ft25_02_c956391c00349bc0d27362d6e1bba534_90x50.resized.jpg
 • ft25_03.jpg
  https://www.fortmarina.nl/images/ju_cached_images/ft25_03_609206ab457babf80922ce3dc30ec0a2_90x50.resized.jpg

Yamaha FT25

Omschrijving

yamaha motor logo big

Voor pure kracht en nauwkeurig stuurgedrag is een FT-model de perfecte keuze. Deze High-Thrust motoren stellen met hun indrukwekkende koppel, minimale geluids- en trillingsniveau en een uiterst laag brandstofverbruik hoge normen op het gebied van prestaties. Ideaal voor zeil- en visboten en professionele gebruikers.

De FT-modellen zijn uitgerust met Yamaha's gepatenteerde Dual-Thrust propeller voor maximale stuwkracht in zowel vooruit als achteruit, wat moeiteloos manoeuvreren van zware boten mogelijk maakt.

Dit FT-model, die dezelfde technische functies en voordelen biedt als de nog immens populaire F25, is nog meer te vergelijken met een sterk werkpaard. Vanzelfsprekend standaard met een uitstekend brandstofverbruik en gemakkelijk bedienbaar.

Kenmerken

Speciale overbrengingsverhoudingen voor maximale stuwkracht

De FT-motoren zijn doelgericht ontworpen om meer stuwkracht en koppel te leveren dan een conventionele motor, en hun speciale overbrenging helpt cavitatie en slip van de propeller tegengaan. In combinatie met andere unieke kenmerken vormen zij de ideale krachtbron voor boten waarvoor trekkracht belangrijker is dan hoge snelheid.

Dual-Thrust propeller voor maximale stuwkracht, zowel voor- als achteruit

De speciale propellers waarvan de FT-modellen zijn voorzien, zijn niet alleen groter in diameter dan de standaardpropellers, maar hebben ook bladen met een kleine bladhoek, ontworpen voor maximale stuwkracht vooruit en - door de uitlaatstroom om te keren - ook achteruit. Dit levert een betere manoeuvreerbaarheid op, wat met name bij grotere boten nuttig is.

Geweldige prestaties, stil en trillingsarm

Een acceleratiepomp in combinatie met een lange inlaat verhogen de efficiëntie bij lage tot middelhoge snelheid, zodat u beschikt over vermogen wanneer u dat het meest nodig heeft. De FT25 is tevens voorzien van een balansgewicht en een speciale lange ophanging, die er voor zorgen dat trillingen in de boot tot een minimum worden beperkt. Een speciale 'labyrint' uitlaat dempt de motorgeluiden.

Extra gemak en vaarcomfort

U zult ervaren dat de FT25 eenvoudig te bedienen is en comfortabel om mee te varen dankzij de vele functies: van de schakelhendel aan de voorzijde en de met één hendel verstelbare stuurfrictie tot het decompressie systeem voor soepel en gemakkelijk starten. De multifunctionele stuurhendel (optioneel leverbaar) is nog een reden om voor deze sterke, betrouwbare motor te kiezen.

Multifunctionele, groot formaat, stuurhendel

Deze interessante optie brengt alle motorbedieningselementen op een overzichtelijke manier binnen handbereik van de bestuurder en omvat een groot formaat stuurhendel voor comfortabel sturen en manoeuvreren. Of u nu rustig in de haven of met de hogere snelheden die deze motor mogelijk maakt op zee vaart, de FT25 is bovenal plezierig in gebruik.

PrimeStart™ startsysteem - even makkelijk als het starten van uw auto

Inderdaad, u kunt uw buitenboordmotor net zo makkelijk starten als een auto, ook al is de motor nog koud. Het exclusieve legendarische Yamaha PrimeStart™ startsysteem zorgt ervoor dat de motor bij het bedienen of via de startknop of via het trekkoord altijd direct aanslaat.

Krachtige dynamo

Nooit meer te weinig elektrisch vermogen. Standaard hebben alle buitenboordmotoren van de FT-serie een krachtige dynamo. Deze garandeert dat er altijd vermogen beschikbaar is om de motor te starten, ook na langdurig stationair draaien of gebruik bij een laag toerental en met verschillende stroomverbruikers.

Specificaties

 • Merk:   Yamaha
 • Model:  FT25F
 • Motor Type:   4-takt
 • Cilinder Inhoud:   498 cm³
 • Aantal Cilinders:   2
 • Vermogen op As:   18.4 kW / 5.500 tpm
 • Smeersysteem:   Druksmering
 • Inhoud Carter:   1.6
 • Brandstofsysteem:   1 carburateur
 • Ontsteking:   CDI
 • Startsysteem:   electric
 • Brandstoftank:   25 ltr.
 • Gewicht:   92 kg

Uitvoeringen

FT25FETL Elektrischstart, Power Trim, Langstaart

MEER INFORMATIE?

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer